Menu

Cart

Content

Breadcrumb

Faveda d.o.o. i Neven Priboj razvijaju mrežnu prodaju u BiH i Srbiji

U proteklih 5 mjeseci prerađivač i izvoznik ljekovitog bilja Faveda iz Sarajeva uspješno je u sistem distribucije uvela koncept mrežne prodaje, putem zainteresovanih posrednika širom BiH. Ovu aktivnost podržao je USAID/Sweden FARMA II projekat.

Direktorica Favede, Aida Zubčević, izjavila je: „U našu prodajnu mrežu i sistem kataloške prodaje u kratkom roku se uključilo preko 50 žena u 15 gradova BiH i sretni smo što već imamo malu armiju naših trgovaca. Mi kroz ovaj sistem želimo osigurati prihode za više od 100 žena i primaći se na korak bliže našim krajnjim potrošačima, na tržištu BiH i u regionu.“

Ova inicijativa već je otišla i korak dalje, jer je u partnerstvu sa kompanijom Neven iz Priboja pokrenut i prvi regionalni pristup mrežnoj prodaji, na području BiH i Srbije.

Uprkos činjenici da Faveda uspješno posluje gotovo 30 godina, konstantni izazov je bio pronaći mjesto na policama zbog velikog broja uvoznih proizvoda sa niskom cijenom i upitnim kvalitetom. Shvatili smo da moramo naći novi način da priđemo kupcima i svoju snagu smo prepoznali u kvalitetu naših proizvoda, koji je naša najbolja preporuka. Raduje nas da su to prepoznale i osobe koje su se uključile u našu mrežu, ali i kupci čije pozitivne reakcije kontinuirano pristižu.

Ambicija je kroz ovaj kanal distribucije pokriti kompletan region, a u sljedećoj fazi cilj će biti Turska, u koju Faveda već izvozi.

 

Više...

Nagrada za kvalitet

U nezavisnom istraživanju kvalitete QUDAL – QUality meDAL HEALTH BiH 2016/2017, ispitani učestali kupci u ljekarnama, najveći broj svojih glasova dali su upravo nama, u sljedećim istraženim kategorijama:

„Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača čaja koji, prema vašem ličnom iskustvu i mišljenju ili iskustvu i mišljenju vaših bližnjih, nudi najviši nivo kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu kada je riječ o čaju za PROSTATU:“

„Navedite naziv proizvođača odnosno ponuđača čaja koji, prema vašem ličnom iskustvu i mišljenju ili iskustvu i mišljenju vaših bližnjih, nudi najviši nivo kvaliteta na bosanskohercegovačkom tržištu kada je riječ o čaju za ŽENSKE TEGOBE:“

Na ovako postavljena otvorena pitanja (bez unaprijed ponuđenih odgovora), ispitanici su u prazno polje kao svoj odgovor najviše puta naveli:        “ Faveda

 

Naše digitalne certifikate možete pronaći na sljedećim stranicama:

 

www.qudal.com/BIH-342UP54

www.qudal.com/BIH-343MJ66

Više...

Dan kada je kupac prodavač

Od septembra Faveda d.o.o., biljna apoteka, počinje s kampanjom "Dan kada je kupac prodavač" želeći da podijelimo radost prodaje svojih proizvoda i da onaj koji prodaje bude neko od nas, iz naših ulica i mahala. 

Neko koga znate jer vam je komšija, prijatelj, kolega ali i nekog koga znate sa TV ekrana. Smisao ove akcije je u tome što će sve što taj naš novi prodavač uspije prodati dobiti i humanitarnu notu.

Prikupljeni novac uz određene proizvode iz našeg šireg asortimana bit će dodijeljeni onima kojima je pomoć te vrste itekako dobrodošla.

U petak, 9. septembra od 14 do 16 sati naš novi prodavač bio je najpoznatiji sarajevski književnik za djecu i mlade Fahrudin Kučuk. On je dobitnik mnogih nagrada za književnost, član Društva pisaca, omiljeni književnik-gost osnovnih škola i kandidat za najveću svjetsku nagradu za dječiju književnost "Astrid Lindgren". U svijetu knjige, ova nagrada je pandan Oskaru. Fahrudin Kučuk je i idejni tvorac Festivala dječije umjetnosti koji se održava svake godine početkom maja u Sarajevu.

Novčani iznos prikupljen prodajom naših proizvoda bit će doniran djeci Zavoda Mjedenica. Osim prikupljenih sredstava djecu ćemo obradovati i našim proizvodima kao i knjigama Fahrudina Kučuka.

Pozivamo sve građane da se odazovu budućim akcijama te u širokom asortimanu proizvoda po pristupačnim cijenama izaberete nešto za vas jer će to nešto donijeti osmijeh na lice onima kojima je to najpotrebnije.

Više...

Faveda Izvozni proizvodi

Dugogodišnji trud i rad male porodične firme Faveda iz Sarajeva krunisan je izuzetnim rezultatom; prve isporuke prirodne kozmetike su plasirane na zahtjevno tržište Republike Turske. Prema riječima njihovog kupca, gospođe Indire Ar iz kompanije Gold Star International, interes za Favedine proizvode već postoji na turskom tržištu, a nove narudžbe će to i pokazati.

Više...

Faveda je moj izbor

Ana BABIĆ preporučuje preparate za njegu lica

FAVEDINA LILLY KREMA ZA MENE JE ABUZENZE. Za izgled moga lica zadužena je firma Faveda. Redovna sam njihova klijentica. Svake subote se nađem na Baščaršiji, uhvatim mirise starogradskih mahala, kod Begove džamije popijem kahvu i onda se svratim u Favedinu apoteku...

Više...

Faveda doo

Jukićeva 70

71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Maloprodaja: 00387 33 238 474

Proizvodnja: 00387 33 486 761

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Pratite nas

Log In or Register

fb iconLog in with Facebook