Logo
Printaj ovu stranu

Faveda d.o.o. i Neven Priboj razvijaju mrežnu prodaju u BiH i Srbiji Istaknuto

СНПЧ А7 Рязань, обзоры принтеров и МФУ

U proteklih 5 mjeseci prerađivač i izvoznik ljekovitog bilja Faveda iz Sarajeva uspješno je u sistem distribucije uvela koncept mrežne prodaje, putem zainteresovanih posrednika širom BiH. Ovu aktivnost podržao je USAID/Sweden FARMA II projekat.

Direktorica Favede, Aida Zubčević, izjavila je: „U našu prodajnu mrežu i sistem kataloške prodaje u kratkom roku se uključilo preko 50 žena u 15 gradova BiH i sretni smo što već imamo malu armiju naših trgovaca. Mi kroz ovaj sistem želimo osigurati prihode za više od 100 žena i primaći se na korak bliže našim krajnjim potrošačima, na tržištu BiH i u regionu.“

Ova inicijativa već je otišla i korak dalje, jer je u partnerstvu sa kompanijom Neven iz Priboja pokrenut i prvi regionalni pristup mrežnoj prodaji, na području BiH i Srbije.

Uprkos činjenici da Faveda uspješno posluje gotovo 30 godina, konstantni izazov je bio pronaći mjesto na policama zbog velikog broja uvoznih proizvoda sa niskom cijenom i upitnim kvalitetom. Shvatili smo da moramo naći novi način da priđemo kupcima i svoju snagu smo prepoznali u kvalitetu naših proizvoda, koji je naša najbolja preporuka. Raduje nas da su to prepoznale i osobe koje su se uključile u našu mrežu, ali i kupci čije pozitivne reakcije kontinuirano pristižu.

Ambicija je kroz ovaj kanal distribucije pokriti kompletan region, a u sljedećoj fazi cilj će biti Turska, u koju Faveda već izvozi.

 

Zadnji put promjenjenponedjeljak, 26 Mart 2018 16:25
copyright © 2013-2018. Faveda doo Sva prava zadržana.